Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

230 projecten op Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw zijn dit jaar 230 aansprekende bouw- en infraprojecten geopend voor het publiek. Het is de derde editie van dit evenement dat door Bouwend Nederland met de leden wordt georganiseerd en een toenemende belangstelling geniet. De Dag van de Bouw is op zaterdag 31 mei.

Toegankelijk
De inschrijving voor deelname aan de Dag van de Bouw is inmiddels gesloten. Dit jaar doen 230 projecten mee; stuk voor stuk plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek en eenmalig worden opengesteld. Met rondleidingen, diashows en kinderactiviteiten kan iedereen de bouw van dichtbij bewonderen.

Er zijn door het hele land verschillende projecten geopend, zowel in de bouw als in de infra. Enkele spraakmakende projecten zijn de Noord-Zuidlijn, Voetbalstadion Zwolle, Centraal museum Amsterdam, Hubertustunnel Den Haag, CS Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Ringweg Groningen, Turfschip Breda, verbreding A2, verbreding A58 en Hanzelijn Dronten.

Imagocampagne
De afgelopen jaren is de Dag van de Bouw uitgegroeid tot een omvangrijk landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers. De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’.

De eerste Dag van de Bouw, die in 2006 werd georganiseerd, telde 68 deelnemende projecten en 35.000 bezoekers. In 2007 waren dat 208 projecten met 68.000 bezoekers. Tijdens de derde Dag van de Bouw openen 230 projecten de hekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.