Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ideeënprijsvraag voor ‘Tiny Houses’

De BouwEXPO Tiny Housing is deze week gestart met de ideeënprijsvraag voor innovatieve ‘Tiny Houses’. Met deze prijsvraag neemt de gemeente Almere samen met Het Woningbouwatelier het initiatief om de mogelijkheden van huisvesting van kleine huishoudens in compacte, betaalbare huizen te verkennen in een BouwEXPO. Deelnemers wordt gevraagd om een visie op hun ‘ideale’ Tiny House met een maximale bruto vloeroppervlak van 50 m². De inzendtermijn sluit op 20 april 2016.

Optie op een bouwlocatie

Behalve zelfbouwers zijn ook ontwikkelaars, architecten en onderzoekers uitgenodigd om een duurzaam en betaalbaar prototype uit te testen. Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. De winnaars worden in juli 2016 bekendgemaakt. Zij krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een laboratoriumachtige sfeer. Deelnemers hoeven niet zelf in het Tiny House te gaan wonen.

Serieuze bouwstroom

De BouwEXPO op locatie duurt tot en met de zomer van 2017. Doel van de BouwEXPO is het verkennen van de behoefte aan kleine woningen en alsmede de mogelijkheden om hiervan een serieuze bouwstroom te maken in Almere, en elders in het land. Klik hier voor meer informatie en het inzendformulier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.