Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwlocaties open op Dag van de Bouw


Op zaterdag 5 juni stellen bouwbedrijven in Nederland hun meest bijzondere bouwlocaties open tijdens de Dag van de Bouw. Dit evenement wordt voor de vijfde keer door Bouwend Nederland georganiseerd. In totaal zijn 280 projecten verspreid over het hele land te bezoeken. Het doel van de Dag van de Bouw is het grote publiek te laten kennismaken met de vele aspecten van de bouw. De campagneslogan luidt dit jaar: ‘Kijk je ogen uit’.

Veel animo
Deze vijfde editie van de Dag van de Bouw heeft ruim veertig projecten meer dan in 2009. Toen waren er 234 bouwlocaties opengesteld en deze trokken ruim 115.000 bezoekers. De stijgende lijn zit er al jaren in, maar Bouwend Nederland is dit jaar verrast door het animo van de bedrijven. De slechte economische tijden baren de bouw flink zorgen. Bouwproductie en werkgelegenheid staan immers onder druk.

Projecten
De projecten zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Naast grote woningbouwprojecten zijn infraprojecten, restauratieprojecten, renovatie en onderhoudsprojecten te bewonderen. Grote gebouwen zoals ziekenhuizen, kerken en scholen openen eveneens hun deuren. Een kleine greep:

Provinciehuis Fryslân, Leeuwarden
Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), Wageningen
Strokartonfabriek De Toekomst, Scheemda
Maasboulevard, Venlo
Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch
TNT Green Office, Hoofddorp
Het Nieuwe Rijksmuseum, Amsterdam
Noord-Zuidlijn, Amsterdam
Kromhout Kazerne, Utrecht
Ministerie van Justitie en BiZa, Den Haag

Het complete overzicht van alle projecten staat op www.dagvandebouw.nl

Samenwerking
Bouwend Nederland werkt in het kader van de Dag van de Bouw landelijk samen met o.a. Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat, Prorail, Vakgroep restauratiebedrijven, en Neprom.
Ook veel regionale opdrachtgevers zoals provincies en gemeenten zijn erbij betrokken. Doel van de samenwerking is gezamenlijk de bouw op een positieve wijze over het voetlicht te brengen.

  • Neem een (proef)abonnement op Bouwwereld
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.