Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dag van de bouw in teken van duurzaamheid

Op zaterdag 6 juni 2009 geeft minister Cramer het startsein voor de vierde Dag van de Bouw. Tijdens deze open dag van de bouw kunt u een kijkje achter de schermen nemen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de vele facetten van de bouw.

Duurzaamheid
Dit jaar staat in het teken van duurzaamheid. Geen toeval, want juist nu is het goed om te laten zien dat de bouw hard werkt aan een duurzame ontwikkeling van Nederland. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of infrastructuur; de bouw neemt energiebesparing, luchtkwaliteit, materiaalhergebruik en geluidsisolatie bijzonder serieus. Alles met het oog op een gezonde woon-, werk- en leefomgeving in ons land. Daarom opent minister Cramer de Dag van de Bouw op 6 juni bij de nieuwbouw van het meest energiezuinige en duurzame gemeentehuis van Nederland, in Bronckhorst (GLD). Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman geeft zijn visie op duurzaam bouwen in Nederland. Ook lichten de burgemeester van Bronckhorst Henk Aalderink en Bouwbedrijf BAM de bouw van het gemeentehuis toe.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en de 5.000 aangesloten lidbedrijven. Tijdens de Dag van de Bouw kan iedereen een kijkje in de keuken nemen bij de 240 opengestelde bouwprojecten in Nederland. Bekijk het ‘werk in uitvoering’ op plaatsen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Bouwwereld publiceerde eerder: Dag van de Bouw op 6 juni

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.