Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Deelnemers Dag van de Bouw 2008

Dit jaar zijn meer dan 240 bouwlocaties opengesteld voor de Dag van de Bouw. Voor de derde keer houden bouwplaatsen open huis voor belangstellenden.

Met rondleidingen, diavoorstellingen en speciale acties kan het publiek de bouw van projecten van dichtbij bekijken. In die opzet is de Dag van de Bouw in korte tijd uigegroeid tot een omvangrijk landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers. Vaak zijn er ook kinderactiviteiten.

Speciale projecten
De bouwlocaties zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, wijken, huizen, sportcomplexen, tunnels, sluizen en wegen. Speciale projecten zijn de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, Voetbalstadion Zwolle, Stedelijk Museum Amsterdam, Hubertustunnel Den Haag, Centraal Station Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Ringweg Groningen, Turfschip Breda, verbreding A2, verbreding A58 en Hanzelijn Dronten.

Maar ook projecten uit de regio zijn de moeite waard. De nieuwbouw van een vleugel van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo bijvoorbeeld, of de ‘N201 omlegging Aalsmeer-Uithoorn’, waar ook een fietstocht van 20 kilometer mogelijk is. Verder is in Castricum het appartementencomplex Triade te bezichtigen,

Renovatie en restauratie
In Ulft in de Achterhoek is het prestigieuze project DRU Cultuurfabriek en de daarbij behorende Badkuipenfabriek open voor publiek. De afsluiting wordt daar verzorgd door de theatergroep Smeedwerkzal die hun nieuwe stuk `James Bond Reloaded’ zullen opvoeren;­ een spectaculaire persiflage op de serie Bond-films.

In Oud Ade, nabij Leiden, wordt boerderijcomplex De Vennehoeve herbouwd. De boerderij wordt in authentieke staat herbouwd en te zien is onder andere de combinatie van origineel handwerk met moderne bouwmethoden en het gebruik van 130.000 met de hand vervaardigde baksteentjes. De kapconstructie is compleet vervaardigd van hergebruikt sloophout.

Overzicht
Voor een compleet overzicht van opengestelde bouwprojecten in de buurt, kljk hier op DagvandeBouw.nl. Hier vindt u alle deelnemende bouwplaatsen onder elkaar, maar kunt u ook selecteren op provincie. Bij elk project staat een beschrijving van het project, geïllustreerd met foto’s.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.