Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Delft wint prijs voor beste Open Monumentendag

Het Delftse comité voor Open Monumentendag 2008 heeft de Bouwfonds Trofee ontvangen. Deze prijs gaat elk jaar naar de stad met het meest aantrekkelijke programma en de beste publiciteit eromheen.

De jury waardeerde het zeer gevarieerde programma van Delft, met “veel bijzondere activiteiten, gericht op alle generaties”. Het thema van dit jaar is ‘Sporen’, en Delft heeft hierbij aangehaakt door het programma de titel ‘Speuren naar Sporen’ te geven. Zo zijn er onder andere themaroutes die bij historische gevels en panden de sporen van vroegere functies laten zien. Daarnaast was de jury enthousiast over de verhalenwedstrijd voor persoonlijke ervaringen met Delftse geschiedenis. Het boekje met de 40 locaties die op 13 en 14 september voor het publiek zijn geopend, bevat ook veel nuttige informatie over de activiteiten.

Het comité Open Monumentendag Delft bestaat uit medewerkers van de gemeente Delft (Monumentenzorg en Erfgoed) en vertegenwoordigers van Delfia-Batavorum, het evenementenbureau Delft, Delft Design en TU Delft-Bouwkunde. Het comité bedenkt en organiseert jaarlijks de Open Monumentendag.

Het Delftse comité wint naast een trofee een geldbedrag 2500 euro. De prijs wordt uitgereikt op 11 september tijdens de landelijke opening van de Open Monumentendag in Deventer.

Bron: Nieuwsbank.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.