Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaamheid in Energy Academy

Het nieuwe gebouw voor de Energy Academy Europe naar ontwerp van architectenbureau Broekbakema belooft het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland te worden. EAE is een topinstituut waar bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied.

Zonnepanelendak

Om de extreem duurzame energie-uitgangspunten te kunnen realiseren krijgt het gebouw een bijzondere bouwvorm met groot zonnepanelendak. Het schuin oplopende dak met zonnepanelen wordt optimaal ingezet voor de opvang van zonne-energie en biedt tegelijkertijd ruimte voor maximale daglichttoetreding.

Met deze buitenkant krijgt het gebouw een opvallend uiterlijk. Het bouwwerk van ruim 13.000 m2 heeft op ontwerpniveau het predicaat BREEAM ‘Outstanding’. Met deze hoogste BREEAM-certificering wordt voldaan aan bijzonder hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Energieplein

Het gebouw bestaat uit twee bouwdelen. De onderzoeksruimtes met laboratoria bevinden zich aan de noordzijde, en aan de zuidkant is de wintertuin en onderwijsruimten. Het levendige hart is het energieplein waar alle werelden samenkomen. Medio 2016 zal het nieuwe gebouw op de Zernike Campus Groningen worden opgeleverd.

Bekijk hieronder de video over duurzaamheid waarin de werking van het innovatieve energieconcept wordt uitgelegd.

Illustratie: Broekbakema

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.