Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe podcast over duurzaamheid gelanceerd

Er is een nieuwe podcast gelanceerd die thema’s over duurzaamheid onder de aandacht brengt. Wekelijks komen experts aan het woord die hun kennis, visie en passie op het gebied van duurzaamheid met de luisteraar delen. De presentatie van ‘De Duurzame Podcast’ wordt verzorgd door duurzaam ondernemers Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout.

“Het is een jarenlange wens om een podcast te lanceren waarbij we mensen écht inspireren om aan de slag te gaan met duurzaamheid. We willen mensen raken in het hart. Dat kunnen de experts die we gaan interviewen als geen ander.” zegt oprichter Nick van Moerkerk. Thijs Lindhout voegt hier aan toe: “Net als met ons bedrijf De Duurzame Adviseurs, is het onze missie om over te brengen dat duurzaamheid niet alleen belangrijk en noodzakelijk is. Het is ook leuk, kan super concreet zijn en het geeft je een goed gevoel om er mee aan de slag te gaan.”.

Voor iedereen

De doelgroep van deze podcast is iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid. Verschillende onderwerpen komen aan het bod. Van het verduurzamen van organisaties tot aan de voor- en nadelen van de elektrische auto. En van het smelten van de poolkappen tot aan wat je zelf privé kunt doen om duurzamer te leven.

Eerste aflevering

Elke dinsdag staat er een nieuwe aflevering online. In de eerste aflevering, die vandaag online is gekomen, wordt Suze Gehem geïnterviewd. Suze is o.a. oprichter van De Groene Grachten. In dit interview wordt ingegaan op hoe je elk pand, tot aan een kerk en een fort toe, kunt verduurzamen. “Als dat lukt, dan moet het ook lukken met je eigen woonhuis”, luidt het in deze aflevering. Binnenkort verschijnt ook een uitgebreid interview met Suze Gehem in de Bouwwereld.

Voor de komende weken zijn al grote namen bevestigd. Zo zullen filosoof Ruud Veltenaar, professor Ad van Wijk, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, cabaretier Dolf Jansen en circulair bouwen expert Yvette Watson aanschuiven. 

De Duurzame Podcast is te beluisteren via Spotify en elke podcast app. En te kijken via YouTube.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.