Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Façades 2017

Het boek Façades 2017 bestaat uit 144 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken waren. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel foto’s een overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn. Het eerste exemplaar is door directeur Bert Lieverse van de VMRG uitgereikt aan architect Koen van Velsen, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017 met de OV Terminal in Breda.

Milieu en duurzaamheid

In deze negende uitgave van het Façades boek staan zorg voor het milieu en duurzaamheid centraal. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd.

VMRG-Keurmerk

Ook BNA winnaar, OV Terminal in Breda, is gerealiseerd onder het VMRG-Keurmerk. Sinds juli 2016 kan een architect of professionele opdrachtgever eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG-Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG-Keurmerk voor te schrijven.

Het boek is online te bekijken.

Façades 2017 is ook in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.