Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Good! lanceert de nationale consumentenbeurs: Huis & Energie

In mei 2020 wordt de eerste nationale consumentenbeurs georganiseerd voor zonne-energie, duurzame warmte, (led)verlichting, smart, domotica, isolatie, ventilatie, koelen, elektrisch vervoer en financiering.

Het duurzame eventbureau Good! (bekend van de vakbeurzen Solar Solutions Int., Duurzaam Verwarmd en LED + Elektro) lanceert de consumentenbeurs ‘Huis & Energie’ in directe samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, brancheorganisaties, als Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) en met diverse media. Huis & Energie vindt plaats op 15, 16 en 17 mei 2020 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Consumentenbeurs voor duurzame energie bestaat nog niet

Good! verwacht minstens 15.000 consumenten, omdat de belangstelling voor verduurzaming van woningen momenteel ongekend hoog is – vooral nu Nederland van het gas af gaat. Consumenten hebben veel vragen en zorgen over duurzame energie:

‘’Waarom is duurzaam wonen belangrijk? Waar begin ik met verduurzamen? Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het? Wat doe ik als mijn cv-ketel vervangen moet worden? Wanneer is mijn huis voldoende geïsoleerd voor een warmtepomp? Welke slimme thermostaten zijn er te koop? Waarom is ventileren zo belangrijk? Kan ik mijn gloei- en halogeenlampen eenvoudig vervangen door ledlampen? Hoe snel verdien ik een zonnepaneel terug? Bestaan er ook mooie zonnepanelen? Kan ik subsidie krijgen voor mijn zonneboiler? Is het waar dat een elektrische auto opgeladen kan worden maar 20 euro? Zijn er alternatieven voor warmtepompen die geluidsoverlast veroorzaken?’’

Huis & Energie geeft antwoord op alle vragen van consumenten die hun huis of appartement wil verduurzamen, maar niet weten hoe zij dit moeten aanpakken. Een live platform tussen de vakman en de consument bestaat nog niet in Nederland op het gebied van duurzame energie.

Mythes en onwaarheden

Henriëtte Vrisekoop, directeur van Huis & Energie: ‘’We moeten als specialisten niet onderschatten hoeveel mythes en onwaarheden er nog rondgonzen. Op Huis & Energie kan de consument de vakman spreken en concrete antwoorden krijgen op concrete vragen. Het verduurzamen van een huis gaat in eerste instantie altijd geld – soms zelfs veel geld – kosten. Dan is face-to-face-contact veel meer waard dan zoekhetmaaruit.nl!’’

Consument wil info(tainment) en advies van de vakman

Consumenten krijgen in het dagelijks leven veel tegenstrijdige adviezen te horen en weten niet meer wat ze moeten kiezen uit het grote aanbod. Huis & Energie brengt Nederlanders samen met alle belangrijke spelers uit de duurzaamheidssector, zoals fabrikanten, leveranciers, groothandels, dienstverleners, installateurs en energiebedrijven. De sector kan de consument helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook kan de consument alle actuele duurzame producten, systemen, technieken en diensten vinden op Huis & Energie: van woningisolatie tot warmtepompen. Infotainment en interactie staan centraal op de beurs. Denk aan: prikkelende presentaties, workshops, gratis adviesgesprekken, innovaties, verrassende demonstraties en aantrekkelijke aanbiedingen.  

Meer informatie over Huis & Energie? Bekijk de website www.huisenenergie.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.