Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gratis seminar over bouwen met hout

Houten vloersystemen, passiefbouw met hout en levensloopbestendig bouwen. Dat zijn de onderwerpen die donderdag 29 oktober aan bod komen in een gratis symposium van Centrum Hout en Finnforest Holland.

Toneel voor deze bijeenkomst is Cultuurhuis ‘De Kamers’ in Amersfoort. Een innovatief en duurzaam project, ontworpen door het in Rotterdam gevestigde Korteknie Stuhlmacher Architecten, dat volledig is uitgevoerd in massief hout. De Kamers was dan ook overtuigend winnaar van de Houtarchitectuurprijs in 2008.

Maskerade
Na een inleiding door Centrum Hout en een korte toelichting op het Cultuurhuis bespreekt architect Maarten van der Breggen het energiezuinig en levensloopbestendig bouwen in hout. Hierbij vooral ingaand op de duurzame detaillering, conceptuele achtergronden en mogelijkheden van het houtconstructie bouwsysteem. Een aannemer licht de uitvoeringspraktijk van dit Maskerade-concept toe op aspecten als bouwsnelheid en kosten.

Achtergronden
Hoogleraar houtconstructies aan de TU Eindhoven, André Jorissen belicht vervolgens de mogelijkheden van houten vloersystemen en de daarbij behorende technische details. Het bureau van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol – Dok architecten – spreekt over haar ervaring met hout met betrekking tot flexibel en duurzaam bouwen. De achtergronden, kansen en uitdagingen van de passiefhuismethode worden besproken door technische adviseur Chiel Boonstra en architect Pieter Weijnen van Faro architecten.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 19 oktober aanmelden voor dit gratis symposium via het antwoordformulier op www.centrum-hout.nl of www.finnforest.nl.

Bron: Centrum Hout

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.