Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Grote belangstelling in bouwlocaties

In heel Nederland werden afgelopen zaterdag ruim 160 bouwprojecten opengesteld voor het publiek tijdens de Dag van de Bouw. TBI-onderneming J.P. van Eesteren stelde drie projecten open. In totaal mocht de bouwer circa 1.500 bezoekers verwelkomen bij protonenkliniek HollandPTC in Delft, het radiotherapiecentrum bij Antoniushove in Leidschendam en de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam. Vooral omwonenden, toekomstige bewoners en medewerkers van de nieuwe klinieken toonden grote belangstelling in de bouwlocaties.

[fotoplayer]

De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend initiatief van Bouwend Nederland. Het geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om bij bouwprojecten in Nederland een kijkje achter de schermen te nemen.

Protonenkliniek in Delft

De Dag van de Bouw bij HollandPTC werd geopend door Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg in Delft, Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren en Rob Florijn, zakelijk directeur HollandPTC. Bezoekers konden bij HollandPTC onder meer de behandelingsapparatuur bekijken en meedoen aan een fotowedstrijd. Ook werd er een speurtocht georganiseerd voor de aanwezige kinderen.

Protonenkliniek HollandPTC in Delft wordt gebouwd door de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros voor een consortium bestaande uit TU Delft, Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. De kliniek wordt augustus 2017 opgeleverd.

Boston & Seattle op de Wilhelminapier

Bij Boston & Seattle in Rotterdam gaven wethouder Ronald Schneider en Ton Vaags, directievoorzitter J.P. van Eesteren de aftrap voor de Dag van de Bouw. Bezoekers konden zelf over de bouwplaats lopen om onder andere de staalconstructie en de innovatieve gevelelementen van dichtbij te bekijken. Vanaf de vijfde verdieping van de torens genoten bezoekers van het uitzicht over Rotterdam. Daar konden ze ook de toekomstige appartementen in 3D bekijken met een virtual reality-bril. Dankzij de populariteit van de levensgrote kleurplaat van de steden Boston, Seattle en Rotterdam, het bouwplein met de verschillende kraampjes en het springkussen kijkt J.P. van Eesteren terug op een geslaagde dag.

Boston & Seattle worden gebouwd in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. De torens worden in september 2017 opgeleverd.

Radiotherapiecentrum bij Antoniushove

Ook het in aanbouw zijnde radiotherapiecentrum bij Antoniushove in Leidschendam opende zijn deuren. Geïnteresseerden en bezoekers uit de omgeving kregen de kans om de behandelruimtes van het nieuwe centrum te bekijken. Hoofdaannemer J.P. van Eesteren, verschillende onderaannemers en deskundigen van het ziekenhuis vertelden bezoekers alles over de bouw. Veel bekijks trokken de magnetische wanden van de bunkers.

J.P. van Eesteren bouwt bij Antoniushove in Leidschendam in opdracht van MCH-Bronovo een nieuw radiotherapiecentrum. Het centrum wordt eind 2016 opgeleverd.

Foto’s: Frank Swiderski en Paolo Bouman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.