Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hotel Breeze wint energieprijs

Hotel Breeze heeft de EZK Energy Award 2019 gewonnen. Het energieneutrale hotel onderscheidde zich het meest positief wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking en kreeg daarom de EZK Energy Award Bedrijven 2019.

Jaarlijks wordt de EZK Energy Award uitgereikt aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Dit jaar is de award voor het eerst opgesplitst in een award voor bedrijven en een voor gemeenten. Gemeente Oostzaan kreeg de eervolle EZK Energy Award Gemeenten 2019 omdat de gemeente opvallend succesvol stuurt op energiebesparing bij bedrijven.

Robin Boer – directeur van Hotel Breeze – nam de award en geldprijs van € 25.000 in ontvangst tijdens het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen in Barneveld. Wethouder Rosemarijn Dral kreeg de eervolle award uitgereikt namens de gemeente Oostzaan. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijzen beschikbaar.

Earth, Wind & Fire

Dat Hotel Breeze als winnaar uit de bus kwam is te danken aan de combinatie van zowel het inspirerende Earth, Wind & Fire totaalconcept, de navolgbaarheid én opschalingsmogelijkheden. “Hierbij zijn zij net iets verder gegaan dan alle anderen”, aldus de jury. Vastgoedonderneming Amstelius implementeerde het biomimicry-concept ontwikkeld door Ben Bronsema in het hotel aan het IJ-meer. Het simuleert de natuurlijke airconditioning van termietenheuvels. De totale verduurzaming resulteerde onder meer in een EPC van 0 én een BREEAM Excellent-certificering. Advies van hoteldirecteur Robin Boer aan collega-ondernemers: “Laat je niet altijd leiden door wat anderen zeggen, maar kijk vooral naar wat er wél mogelijk is”.

Lees hier meer over het bijzondere Earth, Wind, and Fire concept: De experimentele klimaatinstallatie van Hotel Breeze.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.