Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Huurwoning biobased gerenoveerd

Woningcorporatie R&B Wonen heeft een huurwoning in Kruiningen (Zeeland) laten renoveren met uitsluitend biobased materialen. Volgens de corporatie is het de eerste keer dat een bestaande huurwoning op deze manier is gerenoveerd.

Schelpenisolatie

De woning is gebouwd in 1953 en heeft een houten vloer, die deels verrot was. De vloerbalken zijn gerepareerd en tussen de balken is cellulose-isolatie aangebracht. Verder is in de fundering foamglas aangebracht tegen optrekkend vocht en als koudebrugonderbreking. De kruipruimte is volgespoten met schelpenisolatie.

Dak en gevel

Het dak van de aanbouw is bekleed met Derbipure, een plantaardige dakbedekking (foto). De gevel is bekleed met Modiwood; thermisch verduurzaamd vuren. Het buitenspouwblad is gesloopt en er is 12 cm vlaswol met 6 cm Pavatex aangebracht. De gevel is afgewerkt met kalkpleister.

Veel interesse

In juni kan de nieuwe bewoner de woning betrekken. Er hebben zich al veel geïnteresseerde huurders gemeld. Andere belangstellenden hebben op vrijdag 16 mei van 10 tot 12 uur de mogelijkheid de woning aan Henri Dunantstraat 38 in Kruiningen te bezichtigen. Er zijn medewerkers van R&B Wonen aanwezig om uitleg te geven over de toegepaste biobased materialen en het traject van onderhoud. Aanmelden is niet nodig.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.