Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Dag van de Bouw tot 1 april

Bouwbedrijven kunnen tot 1 april projecten aanmelden voor de Dag van de Bouw op 31 mei 2008. Tijdens deze zaterdag zijn bouw- en infraprojecten door het hele land opengesteld voor het publiek.

Aan de hand van rondleidingen, diavoorstellingen en speciale acties kan men de bouw van een project, waar het publiek normaal geen toegang heeft, van dichtbij bekijken. Op dit moment hebben zich meer dan honderd bedrijven aangemeld en Bouwend Nederland verwacht de komende twee weken nog een behoorlijk aanwas.

Een van de meest spraakmakende projecten betreft de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Daar zullen verspreid over de stad vele bouwlocaties open zijn. Ook het stedelijk Museum staat op het lijstje van projecten van de hoofdstad. In andere steden zijn ondermeer de Hubertustunnel in Den Haag, De Hogeschool Utrecht, het nieuwe voetbalstadion in Zwolle en speciale restauratieprojecten te bezichtigen.

Imagocampagne
De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne van Bouwend Nederland en haar leden en gaat het derde jaar in. Vorig jaar waren meer dan tweehonderd projecten opengesteld en bezochten in totaal 67.000 bezoekers de bouwplaatsen. Het jaar daarvoor waren ruim veertig projecten opgesteld en in totaal 35.000 bezoekers.

Een open dag is voor de sector bouw een bijzonder geschikte mogelijkheid om het publiek nader te kennis maken met bijvoorbeeld het vakmanschap, de innovaties en opleidingen in de bouw. Door het betreden van een bouwplaats wordt pas echt duidelijk wat er allemaal bij de bouw komt kijken.

Op www.dagvandebouw.nl staat een actueel overzicht van alle honderd projecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.