Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inzendingen Beste Gebouw van het Jaar 2016

Voor de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar 2016’, georganiseerd door de BNA dingen 125 gebouwen mee. Bekende projecten als het Timmerhuis, Arnhem Centraal, en de Mc Donalds in Rotterdam staan op de lijst. Dit jaar doen ook kleinere projecten mee in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie: gebouwen die bijdragen aan de kleefkracht van bewoners in wijken. Op 30 maart worden de genomineerden bekend gemaakt, op 19 mei volgt de uitreiking in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De meeste inzendingen vallen dit jaar binnen de categorie Stimulerende Omgevingen met 43 projecten, gevolgd door 36 projecten in Identiteit & Icoonwaarde, 32 projecten in Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Afsluiter dit jaar is de categorie Particuliere Woonbeleving met 14 inzendingen.

Jury

De beurt is nu aan de juryvoorzitter Hanneke Groenteman en de overige juryleden Roelof Bleker (Dijkgraaf), Mels Crouwel (architect en partner Benthem Crouwel), Ronald Huikeshoven (directeur AM), Reimar von Meding (architect en partner KAW architecten) en Maaike Westinga (architect en partner TenBrasWestinga Architecten).

Publieksprijs

De bekendmaking van de genomineerden op 30 maart is tevens het startschot voor de Publieksprijs. In samenwerking met mediapartner Elsevier kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete gebouw. Hierdoor maken alle genomineerden kans om ook met de Publieksprijs naar huis te gaan. Onder de stemmers wordt een prijs verloot.

Branchevereniging BNA

De BNA heeft als brancheorganisatie voor architectenbureaus de ambitie te benadrukken dat goede architectuur meer is dan alleen een mooi gebouw, het gaat om het béste gebouw. Het draait om excellentie in brede zin. Naast de architectonische kwaliteit, wordt er juist ook gekeken naar hoe een gebouw gebruikt wordt en wat de beleving is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.