Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Luifelconstructie voor bedrijfspand


Het nieuwe bedrijfspand van WINI Kantoordesign en CT COM in Waalwijk heeft een luifelconstructie gekregen. Deze luifelconstructies worden gekenmerkt door de speelse vormgeving en de kriskras geplaatste kolommen (mikado-achtig). De kolommen staan voor de gevel, ze ondersteunen de luifel en hinderen de ingangen tot de bedrijfsruimtes niet.

Staalconstructie
Het nieuwe pand is een stalen constructie met een gevel bestaande uit sandwich panelen en een grote vliesgevel ter plaatse van de showrooms. Het ‘mikado’-concept komt tot zijn recht door de toevoeging van de luifel.

Gekozen is voor een gespannen membraan. De kolommen van de luifel zijn schuin geplaatst. De dynamiek die zo ontstaat tussen de schuin geplaatste kolommen en de rechtlijnige vliesgevel geven het gebouw een eigentijdse herkenbare aanblik.

3D
Het frame van de luifels is van gepoedercoat staal, bevestigd met geanodiseerd aluminium profielen. In de bouwtekening zijn de gekke, toegesneden vormen te zien. Deze vormen zorgen ervoor dat de doeken zonder plooien in een 3D vorm blijven. Dat maakt de luifels heel stabiel, het doek beweegt nauwelijks en kan niet opbollen.

Het doek is voorzien van een vuilwerende en extra uv beschermende toplaag van PVDF. Ook mag het materiaal en realisatie duurzaam heten. Alle restmateriaal tijdens de productie wordt teruggestuurd naar de fabrikant om te recyclen volgens het Texyloop proces. Ook kan de luifel aan het einde van de levensduur retour gestuurd worden aan de fabrikant ter recycling.

Het ontwerp van het pand is van Architectenbureau Snoeren uit Dongen, de constructie is gerealiseerd door Buitink Technology in Duiven, Tentech BV uit Utrecht deed het advies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.