Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Modulair gebouwde studentenflat

In Amstelveen wordt een studentenflat van 11 lagen gebouwd door Ursem Modulaire Bouwsystemen samen met Heddes Bouw & Ontwikkeling. De flat is opgebouwd uit 233 modulaire studentenwoningen die als lego op elkaar zijn gestapeld.

Sneller en goedkoper

Aanvankelijk werd de flat op traditionele wijze gebouwd, maar gaandeweg is ervoor gekozen over te stappen op het modulaire bouwsysteem omdat dit niet alleen sneller is maar ook goedkoper. De traditioneel en modulair gebouwde studentenwoningen zijn op dezelfde manier afgewerkt, zodat er van binnen geen verschil te zien is. 

Hoogste modulaire gebouw van Nederland

In de fabriek van Ursem worden elke dag meerdere studentenwoningen geproduceerd, voorzien van badkamer, keuken, afwerking en installaties. Op de bouwplaats is alles zo voorbereid dat de woningen zo snel mogelijk geplaatst kunnen worden. Op deze manier kon met een team van 9 mensen elke week een complete verdieping worden gerealiseerd. Vorige week werd het hoogste punt bereikt en daarmee is volgens Ursem het hoogste modulaire gebouw van Nederland een feit. In totaal zal de bouw 4 maanden duren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.