Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

NTA voor prefab meterkast opgeleverd

Op initiatief van Mijn Aansluiting hebben achttien partijen hebben een Nederlands Technische Afspraak (NTA) opgeleverd voor het aansluiten van een prefab meterkast in de ruwbouwfase.

De NTA 8769 draagt bij aan meer duidelijkheid en transparantie ten aanzien van eisen die gesteld worden aan de prefab meterkast, het proces van vooraanleg en de kwaliteitsborging gedurende dit proces.

Lees ook:

Prefab meterkast in ruwbouwfase

De aanleg van nutsvoorzieningen maakt onderdeel uit van het gehele bouwproces. Door veranderende marktomstandigheden, maakbaarheidsvraagstukken en bouwmethoden, kan het nuttig zijn om nutsvoorzieningen al in een eerder stadium van het bouwproces te realiseren. In het geval van prefab meterkasten is dat direct nadat de fundering en de vloer van de woning is gerealiseerd, maar nog voordat de muren worden geplaatst.

Verkenning

De stichting Mijn Aansluiting heeft in samenspraak met marktpartijen de afgelopen tijd een verkenning gedaan naar de mogelijkheden van het gebruik van prefab meterkasten. NEN heeft dit document uitgewerkt tot een onafhankelijk en breed gedragen afspraak.

Aansluiting andere normen

NTA 8769 sluit aan op NEN 2768 ‘Meterruimten en bijbehorende bouwkundige voorzieningen in woningen’ en op andere gerelateerde normen, zoals NEN 1010 ‘Elektrische installaties voor laagspanning’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.