Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Omgevingsvergunning vergroot slagvaardigheid

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel voor de Omgevingsvergunning aangenomen. De bedoeling is dat de Omgevingsvergunning per januari 2009 in werking treedt.
Bouwend Nederland pleit al lang voor een vermindering van de hoeveelheid vergunningen en de lange duur van vergunningverlening. Om tot een vermindering van de administratieve lasten te komen, wil het Ministerie van VROM de uitvoering van 25 vergunningen voor fysieke bouwprojecten zoveel mogelijk samenvoegen.

Verbetering
Met één vergunningaanvraag, ingediend bij één loket voor alle vergunningen en ‘één procedure, één beschikking, één beroeps- en bezwaarprocedure en kortere doorlooptijden, wordt straks de dienstverlening aan burgers en bedrijven sterk verbeterd.

Waarborg
Bouwend Nederland plaatst nog wel een paar kanttekeningbij de invoering. De overheid heeft wel de verantwoordelijkheid een systeem te ontwikkelen waarbij de integriteit van de ingediende aanvraag wordt gewaarborgd. De gemeente dient daarbij een heldere procedure te volgen bij het publiceren en het archiveren van vergunningaanvragen. Ook het intellectuele eigendom van tekeningen zal moeten worden beschermd.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.