Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Op deze plekken kun je prima stucen

Als je nog twijfelt tussen stucen, tegelen of behangen dan ben je aan het goede adres. Stucen wordt steeds populairder in Nederland en dat is niet zo gek. Je kunt stucwerk namelijk op ontzettend veel plekken in huis en voor meerdere doeleinden inzetten. Daarnaast is het een relatief goedkope variant van muurbekleding, zeker als je van plan bent stucwerk uit laten voeren door een stucadoor en je meerdere muren wilt laten stucen. We vertellen je graag op welke plekken je prima stucwerk kunt laten aanbrengen, maar ook waar je goed op moet letten.

In de badkamer en het toilet

Hoewel er nog vaak anders gedacht wordt, kan stucwerk prima in de badkamer geplaatst worden. Het kan aardig goed tegen vocht, alleen moet je er wel op letten dat niet elke soort stucwerk goed tegen stromend water kan. Je hebt hier een speciale variant stucwerk voor nodig. Stucwerk staat strak, zorgt voor een rustige uitstraling en is vaak een stuk goedkoper dan de volledige badkamer te betegelen. Daarnaast kun je je badkamer in verschillende tinten laten stucen, waardoor het sowieso past bij jouw perfecte badkamer.

De woonkamer en slaapkamers

Het stucen van de woonkamer is een goed idee, omdat dit vaak de grootste kamer van het huis is. Je betaalt een stucadoor vaak maximaal tot twintig euro per vierkante meter, dus hoe groter de oppervlakte, des te goedkoper het totaalplaatje wordt. Je kunt gemakkelijk een stucadoor regio Almere vinden die niet alleen de woonkamer, maar ook de keuken en de slaapkamers kan doen. Zo ben je in één keer klaar en kun je vervolgens snel door met de rest van de inrichting van je huis.

Buiten in de tuin

Ook buitenshuis kun je prima een stucadoor aan de slag laten gaan, want zowel je buitenmuren als de muren in de tuin kunnen best een stuclaag gebruiken. Je zou het aan de buitenkant van de woning kunnen laten doen om de boel beter te isoleren, maar je kunt ook die vreselijke bakstenen muur van je schuur mooi glad laten stucen. Zo zorg je ervoor dat die ene muur die eerst een doorn in het oog was, nu bijdraagt aan de strakke sfeer in de tuin. Ideaal!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.