Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Open Monumentendag 14 en 15 september

Aankomend weekend zetten monumenten in heel Nederland de deur open voor geïnteresseerden. Bouwwereld licht een paar interessante gebouwen voor u uit.

Gerestaureerde Hortus

Een van de opengestelde monumenten is de onlangs gerestaureerde Hortus Botanicus in Leiden. Er zijn rondleidingen waarin uitleg wordt gegeven over de restauratie en er zijn natuurlijk veel bijzondere bloemen en planten te zien. Tot 1 oktober staat de Hortus in het teken van de Arabische wereld en daarom is er de tentoonstelling ‘Planten van 1001 nacht’. zijn er planten uit deze streek.

Gulden Fenikswinnaar

Vorig jaar september werd het Justus van Effencomplex in Rotterdam heropend. Het project won prompt een Gulden Feniks in de categorie Renovatie. De 154 vernieuwde woningen voldoen nu aan de modernste eisen op het gebied van wooncomfort en energieprestatie. Behalve de kans een kijkje te nemen is er ook een foto-expositie over de geschiedenis van het complex.

Boekenpaleis

De gerenoveerde universiteitsbibliotheek in Utrecht doet ook mee aan de Open Monumentendag. De bibliotheek werd in 1807 gebouwd als paleis en heeft met de renovatie een eigentijdse uitstraling gekregen. Behalve de bibliotheek zijn ook de vernieuwde binnenplaats en de tuinen te bekijken.

Sacre-Coeur van Maastricht

De Lambertuskerk, ook wel de Sacre-Coeur van Maastricht genoemd, was enige jaren geleden ernstig verzakt. Zo erg zelfs dat de kerk al in 1985 werd gesloten door Bouw- en Woningtoezicht. Inmiddels heeft het gebouw een nieuwe fundering en kunnen bezoekers weer gewoon naar binnen. Er zijn doorlopend rondleidingen tijdens Open Monumentendag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.