Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Prestaties bouwsector in beeld op Dag van de Bouw

Het hoofddoel van de Dag van de Bouw, dit jaar op 2 juni,  is om het publiek te laten zien tot welke prestaties de bouw- en infrasector in staat is. Dat zegt Harm Dragt, projectleider Dag van de Bouw. “Er zijn al veel aanmeldingen binnen, maar het kan altijd beter.”

De projecten en locaties, die al aangemeld zijn, zijn heel verschillend van aard en omvang. Op 2 juni zijn er onder meer tunnels, wegen, vaarwegen, stations, gebouwen, woningen en viaducten te bezoeken. Alles wat de sector bouwt en aanlegt is op deze dag van nabij te bekijken.

“De redenen voor leden om deel te nemen zijn divers. Een in aanbouw zijnde school is een prachtig project om te laten zien aan leerlingen en hun ouders. Er zijn leden die hun projecten openstellen omdat ze overlast veroorzaken aan omwonenden. Elk lid heeft wel een reden om deel te nemen.”

Bekende locaties zijn bijvoorbeeld de  Noord/Zuidlijn en de Tweede Coentunnel in Amsterdam, de nieuwbouw van  het Erasmus Medisch Centrum ne het Centraal Station in Rotterdam en het Muziekpaleis Vredenburg in Utrecht. Maar ook lokaal zijn er allerlei bouwplaatsen te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Bouw kan via www.dagvandebouw.nl. Via de gele button kunnen leden van Bouwend Nederland hun lidmaatschapsnummer invullen en hun project aanmelden. Vervolgens komt het project online te staan en is de onderneming zichtbaar voor mensen die nu al de website bezoeken om te zien welke projecten er op zaterdag 2 juni open zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.