Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Publicatie: Vat op de zon

De publicatie ‘Vat op de zon’ geeft informatie over zonwering. Daarbij wordt ingegaan op aspecten als visueel comfort, binnenklimaat, architectonische kansen en energiebesparing. De verschillende mogelijkheden om hiervoor zonwering in te zetten worden toegelicht. De publicatie is bedoeld voor opdrachtgevers, architecten, adviseurs en aannemers.

Ramen en daarmee daglicht zijn erg belangrijk voor de waardering en beleving van een ruimte. Ramen zorgen echter niet alleen voor licht, maar ook voor warmte. Daarnaast zijn ventilatie, privacy en beveiliging belangrijke aandachtspunten bij ramen. Zonwering is een uitstekende mogelijkheid om de kwaliteit van een raam te verhogen. Dit geldt met name voor de wijze waarop de hoeveelheid zonnestralen naar behoefte kan worden geregeld, zodanig dat op het juiste moment van de zonbijdrage kan worden geprofiteerd, terwijl een teveel kan worden ingeperkt.

In deze handleiding wordt ingegaan op mogelijkheden om de via ramen binnenkomende zon naar behoefte te regelen voor licht, warmte en comfort. Daarbij wordt nadere aandacht besteed aan de verschillende producten en technieken die voor de woningbouw beschikbaar zijn. Ook wordt ingegaan op de bouwkundige en energetische aspecten. Ten slotte wordt aandacht gegeven aan onderhoud en kosten.

Lees meer of bestel de publicatie hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.