Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Snelle renovatie oud trappenhuis door innovatie

Het renoveren van trappenhuizen in oude hoogbouwwoningen kan nu veel sneller en zonder veel overlast voor gebouwen. Door de innovatieve meettechniek van ‘De Overtreffende Trap’, kan binnen een middag, zonder sloopwerk en complexe bouwkundige aanpassingen, een trappenhuis opgeknapt worden.

“Vanwege de overlast wordt het renoveren van trappenhuizen te lang uitgesteld. Gevaarlijke en onwenselijke situaties worden hierdoor onvoldoende aangepakt”, zegt Ruud Verweij, initiatiefnemer van het concept de ‘Overtreffende Trap’.

Renovatie uitstellen
Iedereen kent ze: Versleten, oude houten trappen in klassieke hoogbouwwoningen in binnenstedelijk gebied. De vaak slecht verlichte trappenhuizen en trappen zijn niet alleen een bron van ergernis, ze zijn ook nog eens gevaarlijk voor bewoners.

“Vervanging is in veel gevallen noodzakelijk, maar door sloopwerk is dat een ingrijpende klus. Voor veel bewoners, vastgoedeigenaren en woningbouwcorporaties is dit een belangrijke reden om renovatie van het trappenhuis uit te stellen. Het concept betekent niet alleen een enorme vermindering van overlast, het houdt ook nog eens flinke kostenbesparing in.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.