Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Veel bezoekers op Dag van de Bouw

Ruim 110.000 mensen hebben zich zaterdag gemeld bij de 240 bouwlocaties in het land, die Open Huis hebben gehouden. Dat gebeurde in het kader van de 3e Dag van de Bouw, een landelijk evenement dat georganiseerd is door Bouwend Nederland en de aangesloten bedrijven.

Met rondleidingen, diavoorstellingen en speciale acties, konden bezoekers de bouwplaatsen op, die normaliter niet voor het publiek toegankelijk zijn. Er waren uiteenlopende projecten: stations, bovengronds en ondergronds, kantoor- en schoolcomplexen, woontorens en woonprojecten, huizen en sluizen, een voetbalstadion, een bioscoop, een gerestaureerd kasteel en een theater, een zorg- en een pannenkoekenboerderij, maar ook tunnels, sluizen en wegen.
Een overzicht van de activiteiten staat op de site

Aftrap
De officiële aftrap vond vrijdagmiddag plaats bij de Hubertustunnel in Den Haag. Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie en Bouwend Nederland voorzitter Elco Brinkman hesen een groot spandoek boven de tunnel die volgens planning op 1 oktober aanstaande definitief open gaat.

Bij die gelegenheid liet Elco Brinkman weten voorstander te zijn om de aardgasbaten in te zetten voor de infrastructuur, de benodigde waterkering, de vernieuwing van de riolering, de benodigde woningbouw in oude en nieuwe wijken, de aanleg van bedrijven-terreinen en de integrale gebiedsontwikkeling, alsmede voor kennis en innovatie.

‘De Bouw maakt het’
De eerste Dag van de Bouw in 2006 kende met 68 projecten circa 35.000 bezoekers. Vorig jaar trokken 208 projecten het dubbele aantal van 68.000 bezoekers. Op de derde Dag van de Bouw hebben 240 projecten de stijgende lijn doorgezet naar ruim 110.000 bezoekers.

De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ van Bouwend Nederland en de aangesloten bedrijven. Doel van deze campagne is het publiek een goed beeld te geven van de talloze ontwikkelingen in de bedrijfstak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.