Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Zandkasteel van het gas af

Op loopafstand van station Amsterdam Bijlmer ondergaat Zandkasteel een gigantische transformatie. Van een hermetisch van de buitenwereld afgesloten bankgebouw naar een toegankelijk multifunctioneel pand. Gelijktijdig met de transformatie sluit Zandkasteel aan op het warmtenet van Vattenfall dat gevoed wordt met restwarmte van twee gasgestookte elektriciteitscentrales in Diemen.

Remco de Graaf van Wonam, samen met ontwikkelaar Zadelhoff initiatiefnemer van de transformatie: “Vroeger zat hier de grootste gasaansluiting van Nederland. Nu stappen we met stadswarmte van Vattenfall helemaal van het gas af.”  Zo’n drie jaar geleden kochten Wonam en Zadelhoff zeven torens van het pand dat eind jaren ’80 al snel de bijnaam ‘het Zandkasteel’ kreeg en nu officieel de naam Zandkasteel draagt. Overigens is het gebouw pas 35 jaar oud, maar is nu al een gemeentelijk monument.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.