Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Zink en koper in de ban

De overheid wil koper en zink in de ban doen. Minister Cramer (VROM) onderzoekt of een verbod op het gebruik ervan in het Bouwbesluit kan worden opgenomen. Dat maakte de minister bekend tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

Inkoopbeleid
De minister kijkt ook naar de mogelijkheid om het gebruik van de twee metalen aan te pakken via het nieuwe duurzame inkoopbeleid van de overheid. Deze maatregel zou iets minder verstrekkend zijn, omdat dan alleen bij bouwprojecten waar de overheid opdrachtgever is, het gebruik van zink en koper aan banden wordt gelegd.

De ambitie van het Rijk om vanaf 2010 voor 100 procent duurzaam in te kopen heeft grote gevolgen voor de bouwsector. De overheid koopt jaarlijks voor een slordige 40 miljard euro in, de helft daarvan is direct of indirect aan de bouw gerelateerd.

Overleg
De fracties in de Kamer maken zich zorgen over de voortgang van het overleg tussen de minister en de bouwsector.

Aanleiding is de kritiek die de sector onlangs uitte. Volgens de brancheverenigingen Bouwend Nederland, Uneto-VNI, Onri, NVTB, BNA, Fosag en NOA gaat alles nu volledig buiten de sector om, waardoor een mislukking welhaast onontkoombaar is.

Bron: SenterNovum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.