Ga naar hoofdinhoud

House of Design voor Rotterdam


Volkers Wessels Vastgoed, Synchroon en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelingsovereenkomst getekend voor het House of Design. Het bouwwerk komt op de Kop van Zuid en Katendrecht te staan.

Het gaat om een multifunctioneel complex waarbinnen het Duitse designconcept Stilwerk een belangrijke plaats inneemt. Met de ontwikkeling van het House of Design wordt een belangrijke stap gezet in de transformatie van de Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied en ontstaat een logische koppeling met het European China Centre en Katendrecht.

Winkels en kantoren
Het programma omvat ca. 70.000 m2 winkels, horeca, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en woningen. Het thema van het House of Design is ‘Design, Lifestyle en Living’. De stedenbouwkundige visie is ontwikkeld door prof. Egbert Kossak uit Hamburg en Renner Hainke Wirth Architekten, in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en de Ontwikkelingscombinatie Rijnhaven (Synchroon en Volker Wessels Vastgoed).

Robuuste havenarchitectuur
Belangrijke kenmerken van het ontwerp zijn robuuste havenarchitectuur in combinatie met een opbouw van lichte terrasappartementen op de hogere verdiepingen. Met de ontwikkeling van het House of Design zal op deze markante plek in Rotterdam een innovatief woon-, werk- en winkelmilieu ontstaan. Daarmee zal Rotterdam als woon- en werkstad aantrekkelijker worden. De start van het project is voorzien in 2012 en heeft naar verwachting een bouwtijd van circa 3 jaar.

Aanvullende gegevens

Opdrachtgever Stilwerk
Ontwikkelaar Ontwikkelingscombinatie Rijnhaven (samenwerkingsverband tussen Volker Wessels Vastgoed uit Zoetermeer en Synchroon Ontwikkelaars uit Utrecht)
Programma Complex voor wonen, werken, winkels, horeca, leisure en 1200 parkeerplaatsen
Bruto vloeroppervlak Totaal 83.000 m2, waarvan: wonen 25.000 m2 - kantoor 18.000 m2 - winkels, horeca, leisure 40.000 m2
Start bouw begin 2012
Oplevering eind 2014

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *