Ga naar hoofdinhoud

Doorhangende dakgoten bij nieuwbouwwoning

De dakgoten aan zowel de voor- als achterzijde hangen door, met name ter hoogte van de woningscheidende bouwmuren. De gootlijn is duidelijk niet meer recht.

Bij een pas opgeleverde woning is sprake van doorhangende dakgoten, met name bij de grote doorlopende puien. De aannemer voert enkele aanpassingen uit, maar de doorbuiging blijft en de goot oogt onvoldoende sterk. Na onderzoek blijkt sprake van een ondeugdelijke constructie van de goot ter plaatse van de doorlopende puien.

De woning in deze case maakt onderdeel uit van een nieuwbouwwijk, waar meerdere identieke woningen aanwezig zijn. De hier besproken woning betreft de linkerhelft van een twee-onder-een-kapwoning. Enige tijd na de oplevering valt op dat de dakgoten aan zowel de voor- als achterzijde doorhangen, met name ter hoogte van de woningscheidende bouwmuren. De gootlijn is duidelijk niet meer recht. Deze afwijking is eigenlijk bij alle twee-onder-een-kapwoningen van hetzelfde type zichtbaar. De woningen zijn in de in de stijl van de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd en zijn voorzien van vrij grote overstekken aan de daken.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *