Ga naar hoofdinhoud

Auteurs Bouwwereld

Redactie

Wouter de Vries (foto: Joris Telders).

Wouter de Vries
Hoofdredacteur Bouwwereld. Beziet als journalist, bladenmaker en neerlandicus de bouwwereld met open blik. Tevens hoofdredacteur van Aannemer.

Peter de Winter
Bladenmaker, conceptontwikkelaar, verhalenverteller en senior redacteur Bouwwereld. Bouwen en ontwerpen gaan wat hem betreft over ambacht.

Jacqueline Knudsen
Redacteur Bouwwereld. Promoot daarnaast architectuur in de vorm van fotografie, video en rondleidingen. Actief in het bestuur van Bouwnetwerk.

Daniël van Capelleveen
(Web)redacteur Bouwwereld. Werkte daarvoor als bouwkundige jarenlang bij Vereniging Eigen Huis.

Freelance redacteuren

Margriet Brus
Rolde als neerlandica snel de bouw in en schrijft over alle facetten van de bouw, met een voorliefde voor hout, biobased materialen en installatietechniek.

Josine Crone
Bouwkundige van achtergrond met veel ervaring in de praktijk. Als freelance journalist gespecialiseerd in de samenhang tussen bouwtechniek en architectuur.

Paul Diersen
Als freelancer actief in de bouw. Zijn voornaamste interesse: de CO2-neutrale en circulaire gebouwde omgeving die als stip op de horizon staat.

Jeroen Junte
Oprichter en hoofdredacteur van het platform DesignDigger.nl. Verzorgt voor Bouwwereld de rubriek ‘Mijn eerste’.

Marcel van Rijnbach
Ervaren freelance-verslaggever die graag schrijft over duurzame bouwmaterialen en technieken, en innovatieve bouwprojecten.

Viveka van de Vliet
Freelance journalist in de creatieve sector, gespecialiseerd in design. Verzorgt voor Bouwwereld de rubriek ‘Materiaalinnovator’.

Henk Wind
Voormalig chef-redacteur van Bouwwereld, sinds 2019 werkzaam als freelance journalist. Breed georiënteerd in de bouw, van gevelrubbertjes tot constructies.

Columnisten

Vincent Ketting
Partner bij EGM architecten te Dordrecht. Bouw, architectuur en juist het snijvlak om dingen te realiseren zijn zijn passie. Schrijft columns voor Bouwwereld.

Nico Scholten
Senior expert van Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw. Schrijft columns voor Bouwwereld over ontwikkelingen op het gebied van bouwregelgeving.

Bouwschade

Peter Borgers
Eigenaar van Bureau voor Bouwpathologie, schrijft met enige regelmaat bijdragen voor de rubriek Bouwschade.

Otto Kettlitz
Oprichter van Kettlitz Gevel- en Dakadvies, schrijft met enige regelmaat bijdragen voor de rubriek Bouwschade.

Corné van der Steen
Eigenaar van TechnoConsult, schrijft met enige regelmaat bijdragen voor de rubriek Bouwschade.

Nico Hendriks
Emeritus hoogleraar materiaalkunde en duurzaam bouwen aan de TU Eindhoven. Verzorgt voor Bouwwereld de rubriek Gevels volgens Hendriks. 

Bouwtechniek

Adviesbureau Vekemans
Harrie Vekemans en Steffie van Wijlick van Adviesbureau Vekemans schrijven voor Bouwwereld kennisartikelen over metselwerk.

LBP|SIGHT
Onafhankelijk ingenieursbureau dat onder meer advies geeft over bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

Wetgeving

Peter de Haan
Bouwadvocaat met een technische achtergrond die projectontwikkelaars, adviesbureaus, architectenbureaus en gemeenten bijstaat.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Levert juridische diensten en is onder meer gespecialiseerd in de bouwsector. Verzorgt maandelijks een bijdrage over wijzigende wet- en regelgeving.