Ga naar hoofdinhoud

Gootbetimmering

Na zolderbrand zijn beide woningen door verschillende aannemers weer hersteld, alleen heeft de aannemer van de rechterwoning de verkeerde schroeven gebruikt voor de gootbetimmering. Lelijke roeststrepen zijn het gevolg. Uiteindelijk zullen de schroeven doorroesten en de gootbetimmering zal los komen te hangen. Beter was het geweest om RVS torx schroeven aan de onderzijde te gebruiken. Tevens is het voegwerk lelijk gedaan.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Gootbetimmering

 • Leon

  @YJ
  Ik denk dat men die ‘Trespa-schroeven’ bedoelt. Dus een RVS (torx) schroef met relatief grote, platte kop, in kleur van de beplating. Nog steeds niet de meest verfijnde oplossing, maar technisch wel een stuk beter. En als je ze netjes in een regelmatig patroon verwerkt, dan ziet dat er wel ok uit. Voor een plek hoog aan de gevel vind ik dat doorgaans nog wel acceptabel. Het lijkt er op dat dat de aannemer van de linker woning het ook zo heeft gedaan.

 • Dirk

  Een rvs kruiskop draait snel dol.

 • YJ

  Hoewel ik groot fan ben van Torx schroeven, is het mij vooralsnog een raadsel waarom het per se RVS Torx schroeven moeten zijn.
  Ik begrijp het RVS-gedeelte, maar waarom Torx?
  Voldoet RVS-kruiskop hier niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *