Ga naar hoofdinhoud

Koudebrug in spouw

Bij de afwerking van en woning is een standleiding in de spouw verwerkt, hierdoor is de isolatielaag doorbroken en is er een behoorlijke koudebrug ontstaan.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Koudebrug in spouw

 • het is inderdaad weer niet zoals het hoort.
  met 2 laagjes BLUEDEC kun je het waarschijnlijk nog verhelpen

 • Leon

  Dit lijkt me in ieder geval geen seriematige woningbouw. Dus even een gokje: architect/ontwerper maakt een ontwerp dat nipt aan de indieningsvereisten voor een bouwaanvraag voldoet, dat wordt door de opdrachtgever bij een aannemer op het bureau gegooid met de opmerking: ‘dit moet het worden’. Uiteraard mag het niks kosten, dus tijd voor engineering is er niet. Het bouwpersoneel moet zich er maar mee redden. En ach, als de metselaar is geweest zie je er toch niks meer van…

 • TheoR

  Lijkt mij eerder het gevolg van een bouwteam met uitgeknepen adviseurs. Een eveneens uitgeknepen projectmanager zet stagaires in, schuift zijn verantwoordelijkheden af en kijkt weg in de hoop dat alles goed gaat. Metersdikke “overgenaaide” bestekken, uiteraard onvoldoende getekende informatie, geen werkvoorbereider, geen toezicht en enkel een eindoplevering: “oh, maar dat hadden wij anders gedacht”. Zou het beter gaan wanneer ieder van de betrokkenen in de gehele keten ook iets zou mogen verdienen?

 • Bas Kersten

  Leve de vele architecten die nog steeds willens en wetens installaties (standleidingen / ventilatiekanalen / hemelwaterafvoeren) weg proppen op plaatsen waar deze niet horen of op plaatsen waar het onmogelijk is deze te bereiken, met kans op grote gevolgen van dien. Aan de aannemer / installateur om tijdens uitvoering weer de discussie aan te gaan met architect en opdrachtgever om te voorkomen dat er onverantwoorde dingen gemaakt worden (terwijl het dan eigenlijk al te laat is). Laat de wet kwaliteitsborging maar snel in werking treden, maar laat ook de ontwerpende partij hier niet ongemoeid in en hun verantwoording nemen goede gebouwen te ontwerpen.

 • R Damsma

  Moeten die kanaalplaten niet dicht en wat doet die pvc buis in dat kanaal (of is het gewoon afval)

 • Ernst Kleeblatt

  Een horizontale standleiding?
  Wil de inzender voor verzending de foto even in de goede richting draaien? Hiervan krijg je kramp in je nek. 😉

 • Jansen

  Absoluut een gigantische ontwerpfout, niet alleen de koude brug, maar wat te denken van de condens problemen in de toekomst.
  Wel netjes afgepurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *