Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Trap verkeerd om

Tja, de trap is in dit huis geplaatst maar of het nu ook makkelijk is om naar boven te komen. Toch een rekenfoutje gemaakt bij het inmeten?

Deze foto is bij de redactie binnengekomen via Twitter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

23 reacties op “Trap verkeerd om

 • Fortuné

  C’est ce qui s’appelle “aller droit dans le mur” !

 • Smiling horse

  Een heel creatieve geest,

  Ik denk dat deze meneer de trap toevallig nog over had.
  Vanuit en ander (verkeert ) project.

  Hij past ’toch zeker in de breedte ?
  zal hij geopperd hebben!

  P.S…’enne..’ met een skippy bal spring je er zo op en af.

 • Cornelis Prul

  Beste Mitty,
  Stuur eens een foto van uw trap in naar de rubriek “bouwfouten”!

 • Mitty

  ik heb helaas ook een trap die niet volgens wens is gemaakt en nu zit ik 🙁 en ik weet me even geen raad

 • Is er dan helemaal geen overleg meer, dit is gewoonweg triest het feit dat er geplaatst is.
  je constateert iets en als je dan weet dat dit niet kan zorg dan voor overleg en een nieuwe trap maken GRRRRRR. direct ONTSLAAN naar mijn mening.

 • Frank

  @Peter de Winter
  Hoe iets bedoeld is is niet relevant. Wat relevant is, is hoe het aankomt. Dat zou je als (hoofd)redacteur toch moeten weten. Anders gezegd: als een (al of niet serieuze) analyse niet de bedoeling is, schakel dan ook de mogelijkheid van het geven van reacties uit.

  En zeggen dat als je het naadje van de kous wilt weten over deze bouwfouten, je een abonnement op maandelijkse dooie bomen moet nemen is toch echt iets van de vorige eeuw.

 • Sibbele

  Het schilderwerk is ook niet echt netjes… en de vloertegels zitten ook scheef! Heel erg scheef!

 • Peter de Winter

  Beste Jaap,
  Bouwfouten in nieuwsbrief en website zijn bedoeld als divertisement en niet als serieuze analyse van wat verkeerd ging. Als je echt het naadje van de kous wilt weten,moet je een abonnement op Bouwwereld nemen. Fijne kerstdagen, en verlies je gevoel voor humor niet!

  Peter de Winter
  Hoofdredacteur Bouwwereld

 • Jaap van den Bosch

  @ Machiel & @ Cornelis Prul & overige.
  Ik kan jullie kritiek best wel delen en je vraagt je af waarom redactie niet beter op dit soort zaken in gaat zodat je een beter beeld krijgt, en er ook nog wat van op kunt steken, ben het zonder meer met je eens.
  Dat heb ik me bij meerdere artikelen ook wel afgevraagd.

  Een deel van deze reactie is verwijderd omdat deze in strijd is met de regels voor het reageren op Bouwwereld.nl. Bekijk hier de regels.

  Trek nu zelf je conclusie maar, ik heb de mijne al getrokken.
  Jammer maar het is zo.

 • Machiel

  @Cornelis Prul en het domste(of minst slimste) is in dit geval de bouwwereld redactie / bouwfout redactie die niet even een paar kritische vragen stellen over het wel en wee van deze situatie.

 • Cornelis Prul

  @Machiel: We zijn het eens: de trap is nog te draaien. Tuurlijk moet je daar iets voor doen, omhoog halen in dit geval. Waar we het ook over eens zijn is dat er meer informatie bij zo’n foto gegeven moet worden. Maar waarschijnlijk kent de maker van de foto de achtergrond niet?
  Jammer, weer zo’n inzending van “ha ha, wat kunnen mensen toch dom zijn” terwijl het inzenden hiervan eigenlijk nog dommer is…

 • Sander

  ben ik de enige die ziet dat er achter de trap nog iemand staat om de trap op zijn plaats te houden? als de foto is gemaakt wordt de trap gewoon opgetild en een kwartslag gedraaid. Een verlate 1 april grap waar toch maar veel mensen zijn ingetrapt.

 • Frank

  Volgens mij is dit helemaal geen bouwfout. Die trap is gewoon voor de ‘gein’ een kwartslag gedraaid.
  Het heeft wel iets weg van de Funniest Home Video filmpjes die duidelijk speciaal voor America’s Funniest Home Video’s gemaakt zijn en daardoor niet echt meer heel erg leuk zijn.

 • Machiel

  @Cornelis Op de plek zoals hij nu staat is hij niet te draaien. Daarvoor zul je hem toch echt eerst een stuk op moeten tillen.

  Het is wat je zegt wel een beter bouwfout dan vele andere op de website. Alleen ben ik van mening dat er nog steeds meer informatie over de situatie dient te worden verteld.

 • Cornelis Prul

  Deze ziet er wel erg leuk uit. Hou wel van dit soort plaatjes. Beter dan die zogenaamde bouwfouten door wijsneuzen ingestuurd die het zelf niet helemaal snappen. Trouwens, met “een beetje wiskundig inzicht” zie je dat de trap nog prima een kwartslag te draaien is, bovendien hadden ze ‘m er niet eerst even zo ingezet als hij niet meer goed te zetten is. De meeste bouwers zijn gelukkig slim genoeg!

 • Machiel

  @wytse Dat zou inderdaad goed mogelijk zijn. Het blijft alleen lastig zolang bouwwereld bij alle bouwfouten niet eerst een paar triviale vragen stelt en de aannemer aan het woord laat.

  Heb geprobeerd op twitter de foto terug te vinden maar jammer genoeg niet kunnen vinden.

 • Wytse Kamsma

  Lijkt me eerder dat de trap nog een verdieping omhoog gaat, en dat er een trap met bovenkwart onder komt.

  Maar zoals altijd, dit soort foto’s zijn waardeloos zonder reactie van de bouwer/opdrachtgever.

 • Rvdb

  @robert

  Een verbouwing die nog niet af is?
  Raar verhaal om eerst de trap te plaatsen en daarna te gaan slopen, al dan niet een nieuw kozijn te plaatsen en vervolgens te gaan stuken. Daarbij zit de (sier) balk aan de muur rechts ook nog in de weg. Overigens lijkt me de vrije hoogte boven de looplijn ook niet helemaal in de haak…

 • Robert Masselink

  Dit is een verbouwing die nog niet af is.Deur wordt nog verplaatst tov trap. Geen fout dus.

 • dennis

  Iedereen met een beetje wiskundig inzicht zal zien dat het draaien van de trap nog best ingewikkeld is anagezien er geen manouvreerruimte is in het horizontale vlak. Trap moet dus opgetakeld worden alvorens een kwart slag te draaien. Of een stuk muur wegslopen. Opzet of geen opzet, in ieder geval zonde van de tijd

 • Leon

  Ik sluit me aan bij de visie van bernhard. Zo te zien staat die trap er gewoon los in, hij sluit immers nergens aan (wand rechts, vloer boven). Dat dit bewust is gedaan weiger ik te geloven.

 • bernhard

  Zoals ik het kan zien moet de trap nog vastgezet worden en daarmee een kwartslag draaien. Ik zie geen probleem.

 • Machiel

  Laten we hopen dat dit opzettelijk is gedaan in één of ander demohuis over bouwfouten. Want een fout als deze zou iedereen toch moeten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.