Ga naar hoofdinhoud

Glooiende trapleuning

Deze trapleuning werd aangetroffen in een luxe woning. Het standaard bochtje is er aangemaakt  zonder vloeibaar-hout of dergelijke opvul materialen. Of het nu zo hoort!
Van de vakman had je mogen verwachten dat hij een mooi glooiende bocht in de leuning had kunnen maken. Een gemiste kans!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

13 reacties op “Glooiende trapleuning

 • Willem b

  Nou ik heb hier niks op aan te merken op het aanzien van de smetplank die te smal is is het moeilijk om een goed resultaat te bereiken om met de leuning beugels heen en weer te gaan wat je hier dus ziet wat zeker hier niet mogelijk is en waarschijnlijk is dit Door de opzichter goedgekeurd en later weer afgekeurd omdat ze dan weer met meer man naar de leuningen zitten te kijken wat vaak voor komt in de bouw dus ik Denk dat het niet bij de timmerman zit maar bij de opzichter mvg. Willem.B

 • rob van der Linden

  Vakmannen, zo’n bochtje heet een wrongstuk

 • Henrico

  Je moet die foto eigenlijks in de lengte richting zien van de linkse opgaande leuning,
  Maar volgens mij na een grondige schuurbeurt en een mooi laagje verf is dit helemaal zo gek nog niet.
  Hij lijkt er super beroerd op te zitten maar dat is iets visueels volgens mij.
  En als ik zie hoe bijna naadloos de verbinding is, betwijfel ik dat hier een prutser aan de gang is
  Maar nogmaals deze foto visualiseerd het beeld volgens mij verkeerd.

 • Mart

  Tja JP, je commentaar is van gelijke kwaliteit als de trapleuning 😉

 • rb

  JP, lezen is inderdaad een vak… ik citeer de eerste regel uit het artikel: “Deze trapleuning werd aangetroffen in een LUXE woning”
  Ik zou zeggen lees eerst het artikel voor je reageert.

 • JP

  Beste mensen, lees eens goed de bijdragen van andere voor er wordt gereageerd. Volgens mij heeft niemand betoogd dat dit een luxe woning zou zijn. Theo heeft alleen betoogd dat het geen luxe woning kan zijn gezien de andere details … Ach je, lezen is ook een vak, net als schrijven, en net als bouwkundige …

  Maar inhoudelijk: als je de 2 leuningen beoordeeld op kleur dan krijg je het vermoeden dat een bestaande leuning met bocht aan een nieuw verlengstuk is gekoppeld. Gezien de overige afwerkingen kan ik me helemaal vinden in de bijdrage van Bram. 2 leuningen was ook armoe geweest, maar waarschijnlijk mooier dan deze oplossing.

 • WV.

  Sjors, Steven, TheoR,
  Voor sommige is dit een luxe woning 😉 het is maar net wat je referentie is.
  Maar misschien heeft deze woning wel een open haard… ik zou het wel weten wat er met dat nutteloze bochtje moest gebeuren!

 • Sjors

  Een luxe woning? Beste mensen geef je de ogen de kost. Een standaard wit gegronde trap.
  Een leuning op standaard leuningdragers. Een aftimmerlat langs de trap van kaal hout. En een standaard leuning? Niks luxe aan dit hele verhaal behalve de bocht in de leuning. En die is op de meest fantasieloze foute manier aangebracht. En zo rommelen we in bouwend Nederland lekker verder onder het mom van.
  Tenenkrommend. Zowel de commentaren van de lezers als die van de redactie.

 • bram

  In dit geval had je ook net zo goed geen bocht toe kunnen passen op de onderligen aansluiting van de beide leuningen. Vind het overigens wel een creatieve oplossing.

 • steven

  Ben het met TheoR eens: het woord “luxe” wordt duidelijk meer te onpas gebezigd. Niet alleen de kwaliteit van smetplank, aftimmerlat en leuningdragers zijn volstrekt niet luxe, maar vooral ook de afwezigheid van enige vakbekwaamheid komt goed aan het licht vanwege de wijze van verbindingen in de hoek en de afwerking. zelfs een goede timmerman kan met matig materiaal nog een op het oog mooi resultaat bereiken. Inderdaad: een treurspel in 4 bedrijven!

 • Mart

  Ik proef hier de frustratie van de eigenaar van de (zelfbouw)woning die steun zoekt voor zijn klacht in de richting van de timmerman.
  Functioneel? Ja. Fraai? Nee, had eenvoudig beter gekund.

 • TheoR

  Schattig bochtje! Netjes gemaakt. Ergonomisch verantwoord ook nog: wanneer de leuning wordt benut bij het afdalen van de trap voelt de gebruiker een stevige weerstand in de bocht en zal niet “doorschieten”. Verder kan ik het niet nalaten om op te merken dat dit nooit een luxe woning kan zijn: Een flut smetplank met dito “handelsmodel” leuningdrager is zo ongeveer het niveau woningwet of minder. Het “magere” aftimmerlatje op de trapboom vervolmaakt het treurspel. Ik zal niet ontkennen dat het geheel wel netjes is afgewerkt. Ik blijf positief!

 • Sjaak

  Lijkt me niet echt een bouwfout, meer een kleine slordigheid. Zo te zien functioneert de leuning prima, of het ook mooi wordt gevonden is een andere vraag..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *