Ga naar hoofdinhoud

Zuinig met lood

zuinig met lood bouwfout

Zuinig met lood moet de fabrikant van deze schoorstenen hebben gedacht. Behalve aan de kopgevelzijde is het lood overal minimaal en maar krap aan dekkend.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Zuinig met lood

  • TheoR

    Dave: jouw opmerking lijkt mij juist. Over die loodvervanger(s) wil ik nog wel kwijt dat mijn inziens de “milieu-winst” grote kolder is. Goed aangebracht lood èn van de juiste zwaarte gaat een gebouwleven lang mee. Aan het einde van de cyclus kan het lood weer omgesmolten. Van de loodvervangers zijn intussen minstens een rol versneden, 3x het dak op incluis alle veiligheidsvoorzieningen, uitkappen, voegen en een bak verontreinigde kunststoffolie die niet gerecycleerd kan worden. Wat milieu-winst?

  • Dave Bart

    Is niet er netjes, is inderdaad geen lood, maar grijs Wakaflex, de hoekjes zijn zelfs “omgebogen” waait van zelf wel op, zit met zelfplakkende strip vast. Helaas willen veel opdrachtgevers loodvervanger vanwege het milieu, maar is naar mijn idee niet een doordacht besluit.

  • TheoR

    En weer prijst het werk de meester. Zo te zien is het lood ook veel te licht. Als je dan een jaren’30-woning na-aapt, doe het dan goed! Voorbeelden te over. Mocht zeker weer niks kosten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *