Ga naar hoofdinhoud

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen komt eraan

Wet kwaliteitsborging

Al een aantal keer is deze wet uitgesteld en onlangs weer: de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) treedt ook niet op 1 juli 2022 in werking. Inmiddels is de datum van inwerkingtreding, die gelijk ligt aan de ingangsdatum van de Omgevingswet, uitgesteld naar 1 januari 2023. Er is al het nodige voorbij gekomen over de praktische kant van deze wet, maar waarom komt deze wet er eigenlijk en wat zijn de juridische consequenties? In dit en een volgend artikel worden de belangrijkste punten van de Wkb genoemd.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

2 reacties op “De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen komt eraan

  • Paul Diersen

    Beste Maarten, is bekend uit de evaluaties van de proefprojecten. Het is oefenen, iedereen moet wennen, er wordt teveel informatie gevraagd of te weinig – kortom: nieuwigheid.

    Daarnaast wordt voor dit type kleine bouwwerken gewerkt aan een eenvoudigere manier van borgen, zie https://www.aannemervak.nl/bouwsector/kleine-bouwwerken-makkelijker-borgen/

    Groet, Paul

  • Wij doorlopen nu een proefprojectje WKB voor een dakopbouw maar wat ik wel weet is dat deze wet en gigantische kostenverhoging voor de initiatiefnemers gaat opleveren. Nu zijn er nog subsidiemogelijkheden voor de kosten van de Kwaliteitsborger maar dat gaat vervallen. De korting op de leges weegt van geen kant op tegen de bijkomende kosten! Bij grotere projecten kan dit meer effect sorteren op een kostenverlaging maar voor de gemiddelde burger gaat het gewoon veel meer kosten allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.