Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BouwEXPO Tiny Housing in Almere 

Almere wil in 2016/2017 met een BouwEXPO Tiny Housing de aanjager zijn van een innovatieve, betaalbare en duurzame nieuwbouwproductie. De gemeente doet een oproep om met ideeën voor een ‘Tiny House’ te komen.

Ideeën voor een Tiny House

De vraag naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen wil Almere graag met de volledige bouwwereld, én de wereld daaromheen, onderzoeken. Almere nodigt begin 2016 iedereen: architecten, particulieren, kunstenaars, onderzoeksinstellingen, aannemers en ontwikkelaars uit om met ideeën voor een Tiny House te komen. De beste prototypes kunnen dan vanaf de zomer van 2016 gerealiseerd worden op een bouwveld in Almere Poort. Dit zal het hart vormen van de BouwEXPO 2016-2017 waar de Tiny Houses voor iedereen te bezichtigen zullen zijn. De gemeente zal zich samen met het Woningbouwatelier ervoor inspannen de bouw van de winnende voorstellen ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Betaalbaar en compact huis(je)

In Nederland is het enthousiasme voor het fenomeen ‘Tiny House’ de laatste tijd sterk gegroeid. Onder een Tiny House wordt een betaalbaar en compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50 m2. Het feitelijk bouwen van een Tiny House in Nederland is op dit moment geen simpele opgave. Kan voor een Tiny House een vergunning worden afgegeven? Waar kan de grond worden gekocht?  Hoe kan op een duurzame manier klein worden gewoond? De gemeente Almere en het Woningbouwatelier willen met de BouwEXPO Tiny Housing dé wegbereider zijn voor deze opgave. Niet alleen voor Almere, maar voor alle Nederlandse gemeenten.

De kracht van de stad

Vanuit het coalitieakkoord 2014-2018 ‘De Kracht van de stad’ werkt Almere aan de ambitie om dé innovatieve woon- en werkstad van Nederland te zijn en om initiatieven voor duurzame en betaalbare innovaties extra aandacht en steun te geven. Een gebouwde expositie met speciale aandacht voor Tiny Houses is in het akkoord aangekondigd. De plannen voor de BouwEXPO worden binnenkort in de Almeerse gemeenteraad besproken.

Foto’s: Hollandse Hoogte en nARCHITECTS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “BouwEXPO Tiny Housing in Almere 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.