Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BREEAM 4 sterren voor retailproject

Centrum Waddinxveen heeft als eerste retailontwikkeling een 4 sterren BREEAM-NL oplevercertificaat ontvangen. Bouwcombinatie Hurks-Slokker, WKO-exploitant Unica en eigenaar Altera Vastgoed namen samen met a.s.r. vastgoed het certificaat met de score ‘Excellent’ in ontvangst.

Goede isolatie en kierdichting

Waddinxveen was ook het eerste winkelcentrum dat het BREEAM-NL ontwerpcertificaat Very Good (drie sterren) van de Dutch Green Building Council kreeg uitgereikt. De belangrijkste pijlers voor de hoge bouwkwaliteit zijn de goede isolatie en kierdichting, in combinatie met duurzame bouwmaterialen en duurzame energieopwekking op locatie: een systeem van warmte-/koude opslag (WKO). Daarnaast is de ligging ook een belangrijke duurzaamheidsfactor.

Inrichten van de bouwplaats

Tijdens de bouw is het plan nog verder verbeterd waardoor een BREEAM-NL Excellent (4 sterren) oplevercertificaat is behaald (op basis BRL 2011). Verder is er tijdens de bouw rekening gehouden met de flora en fauna. Er is extra geïnvesteerd in het anders inrichten van de bouwplaats. Zo is bijvoorbeeld de bouwweg verplaatst om rekening te houden met de aanwezige vogels in de bomen aan de kanaaldijk.

Dag van de Bouw

Ook was er vorig jaar speciale aandacht voor duurzaamheid tijdens de Dag van de Bouw. Speciaal voor kinderen van 9 t/m 12 jaar organiseerde ontwikkelaar a.s.r. in samenwerking met bouwcombinatie Hurks-Slokker en DGBC een duurzaamheidsles en speurtocht.

Het Winkelcentrum Gouweplein bestaat in totaal uit meer dan 19.000 m² retail. Altera Vastgoed is de belegger van het winkelcentrum. Naast de winkels omvat het programma een parkeergarage voor 1.200 auto’s, 260 woningen en een sociaal cultureel centrum. Centrum Waddinxveen is een gezamenlijk ontwerp van Soeters Van Eldonk architecten, 01-10 Architecten, rphs+, Dittmar Architecten en Rijnboutt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “BREEAM 4 sterren voor retailproject

  • Layla

    @ deleten..Mee eens waar gaan men naartoe….dit zijn zeker signalen dat we een lange weg nog moeten bewandelen…om wAkker te worden …

  • selwinr@hotmail.com

    zozo, Goede isolatie en kierafdichting wat bijzonder!
    WKO wordt al zeer veel toegepast en dat je rekening moet houden met flora en fauna is niet meer dan normaal.
    tja,… zo komen we er niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.