Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dag van de Bouw op 6 juni

Zaterdag 6 juni is de Dag van de Bouw. Op 250 bouwlocaties verspreid door heel Nederland, houdt Bouwend Nederland met de aangesloten bedrijven voor de vierde keer open huis.Van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de vele boeiende en verrassende aspecten van de bouw.

Bezoekers welkom
Met rondleidingen en speciale acties kan het publiek de bouw eindelijk van dichtbij bekijken. In die opzet is de Dag van de Bouw in korte tijd uitgegroeid tot een omvangrijk landelijk evenement met unieke projecten en enthousiaste bezoekers. Dit jaar worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht.

Bouwlocaties
Dit jaar doen ruim 250 bouwprojecten mee. Al deze locaties zijn zaterdag 6 juni eenmalig toegankelijk en de bouwbedrijven geven toelichtingen op hun project. Vaak zijn er ook kinderactiviteiten. De bouwlocaties zijn heel divers: kantoren, scholen, wijken, huizen, tunnels, sluizen en wegen. Speciale projecten zijn de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, CS Rotterdam, Rijksmuseum Amsterdam, Verbreding A2 en Hanzelijn Dronten.

Thema duurzaamheid
Nieuw is dat de Dag van de Bouw een thema heeft. Dit jaar is dat het thema duurzaamheid. De bouwbedrijven kunnen de bezoekers veel over dit onderwerp vertellen, van duurzame materialen, tot nieuwe vormen van isolatie en de eisen op het gebied van luchtkwaliteit.

Startschot
Jacqueline Cramer, minister van Ruimte en Milieu geeft op 6 juni het startschot voor de Dag van de Bouw bij de nieuwbouw van het gemeentehuis van Bronckhorst (Gld). Het nieuwe gemeentehuis is het eerste gebouw in Nederland met een energie-prestatiequotiënt (EPQ) van 0,36. Het is dus een zeer duurzaam gemeentehuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Dag van de Bouw op 6 juni

  • Bet365 Singapore

    It is unusual for me to find something on the internet that is as entertaining and intriguing as what you have got here. Your page is lovely, your graphics are outstanding, and what’s more, you use source that are relevant to what you’re talking about. You are certainly one in a million, good job!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.