Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Database voor energieneutrale bouw

De verzamelde kennis van bouwpartners in Europese regio’s over (bijna) energieneutraal ontwerpen en bouwen, is sinds kort te vinden in een open online database. Dat is één van de resultaten van het EU-project PassREg voor de uitrol van energieneutraal bouwen met passiefhuis-technologie en herwinbare energievoorziening.

Aanpak van energieneutraal bouwen

De database PassREg-SOS bevat voorbeelden voor de aanpak en uitrol van energieneutraal bouwen en relevante oplossingen voor knelpunten in de regionale transitie. De informatie is gericht op alle belanghebbenden als ontwerpers, bouwers, opleiders, leveranciers en politici. Dankzij de open source opzet – zoals bij Wikipedia – kan iedere gebruiker nieuwe ervaringen op het gebied van energieneutraal bouwen toevoegen. De verwachting is dan ook dat deze wiki voortdurend groeit.

Kennis regionaal toepassen

De naam ‘PassREg-Solutions Open Source (SOS)’ verwijst naar het Europese PassREg-project voor de regionale ontwikkeling van (bijna) energieneutraal bouwen en op het open karakter van de website. De wiki is meertalig om de kennis regionaal toe te kunnen passen: er is door de 14 Europese PassREg-partners naast de Engelse versie ook gewerkt aan Duitse, Kroatische, Bulgaarse, Franse, Nederlandse en Letse artikelen. Mogelijk komen er nog meer talen.

De makers van de PassREg-SOS willen eraan bijdragen dat op het gebied van energieneutraal bouwen het wiel niet steeds opnieuw hoeft te worden uitgevonden. De kennis is er al om overal in Europa gezond, betaalbaar en energieneutraal te kunnen bouwen en renoveren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.