Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaamheidsoorlog

Het boek ‘Duurzaamheidsoorlog’ van Thomas van Belzen beschrijft de confrontaties in de bouw tussen gevestigde belangen en milieuambities. Al jaren probeert de overheid tevergeefs eisen te stellen aan duurzaam materiaalgebruik. Anno 2014 lijkt duurzaam bouwen vooral duurder bouwen.

Falende duurzaamheidsbeleid

In het boek leest u over de geschiedenis van het falende duurzaamheidsbeleid. Interviews met deskundigen, lobbyisten, ecologische architecten, ambtenaren en politieke kopstukken als Dick Tommel en Jacqueline Cramer onthullen een groot spanningsveld tussen milieuambities en financiële belangen.

In de wereld van duurzaam bouwen blijkt er sprake van verwarring, wantrouwen, bedreigingen en mislukkingen. Iedereen is het er over eens dat we zuiniger moeten omspringen met grondstoffen. Deze overtuiging heeft slechts kleinschalige successen opgeleverd. Dit boek is niet alleen kritisch maar geeft ook inspiratie richting een circulaire economie.

De auteur Thomas van Belzen heeft journalistiek gestudeerd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Als politiek journalist bij Cobouw schrijft hij over het woningmarktbeleid, prestatiegericht bouwen, energiebeleid en duurzaamheid.

Duurzaamheidsoorlog
Auteur; Thomas van Belzen
ISBN:  97890-12585804
Normale prijs is €24,95. Tot 30 november is het boek te verkrijgen voor € 19,95.
Prijs is inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

U kunt het boek hier bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.