Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Heijmans bouwt mobiele 1-persoonswoning

Bouwbedrijf Heijmans komt met een verplaatsbare eenpersoonswoning: de Heijmans ONE. Dat meldt het bedrijf op haar blogsite overruimte.nl. In 2013 waren er in Nederland 2,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Naar verwachting komen er tot 2050 nog 200.000 bij.

Duurzame materialen

Er is volgens Heijmans veel behoefte aan woningen voor eenpersoonshuishoudens, maar de woningmarkt in de steden zit op slot. De woningen van Heijmans ONE zijn op tijdelijk braakliggende gronden in de stad te plaatsen en kunnen dan verhuurd worden. De woningen worden met duurzame materialen gebouwd, krijgen veel binnenhoogte en een eigen terras. Er is ruimte voor logees en een tweepersoonsbed. ONE is dankzij prefabricage snel te realiseren en kan eenvoudig verplaatst worden. Het casco is van massief hout en het huis wekt zijn eigen energie op met pv-panelen.

Prototypes

Voor de zomer zijn de eerste twee prototypes gereed. Deze zullen op het terrein van SPARK in Rosmalen geplaatst worden. De huurprijs wordt maximaal 700 euro per maand.

Innovatie Boost Markt

Het idee van Heijmans werd op 26 maart uit ruim 40 inzendingen gekozen als een van de 3 winnaars tijdens de Innovatie Boost Markt. Deze markt is een initiatief van Bouwend Nederland om ideeën in de bouwsector te versnellen en ondersteunen. Op 23 mei, tijdens de Dag van de Bouw, strijden de drie ideeën om de eindzege.

Bron en foto: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Heijmans bouwt mobiele 1-persoonswoning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.