Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Kleintje Ventilatie’ aangepast aan nieuwe wetgeving

Er is een nieuwe versie verschenen van ons Kleintje Ventilatie ‘Woningen en woongebouwen’. Deze versie helpt de belangrijkste punten uit de wetgeving toe te passen; het Bouwbesluit 2012 (versie juli 2019), de Wet Kwaliteitsborging, de eisen voor BENG en de (nog te publiceren) ontwerp NEN 1087. Kleintje Ventilatie (versie 2012) is dus aangepast aan de huidige wetgeving.

Lees ook:

De nieuwe versie geeft nieuwe inzichten met betrekking tot binnenluchtkwaliteit, comfort en energiezuinigheid. Er staan ook aanvullende kwaliteitseisen in voor ventilatie in slaapkamers, badkamers en kookafzuiging. Daarnaast zijn er nieuwe technieken toegevoegd en verouderde technieken verwijderd. De nieuwe versie is gepubliceerd in de KennisBank van ISSO.

Nieuwe BENG-eisen

Voor nieuwbouwwoningen en gerenoveerde woningen moet het energiegebruik zo laag mogelijk zijn en het risico op tochtklachten worden vermeden. Een adequaat ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans tussen energieprestatie en luchtkwaliteit. Door de nieuwe BENG-eisen is het in de praktijk lastig om deze balans te waarborgen. Kleintje Ventilatie geeft richtlijnen voor het toepassen van de eisen in de praktijk.

Ventilatie in gebouwen en verspreiding coronavirus

Ventilatie in gebouwen is een belangrijk onderwerp in relatie tot het verspreiden van het coronavirus. We volgen de ontwikkelingen op dit gebied en zo nodig doen we aanpassingen aan de kennis. 

Voor de professional

Kleintje Ventilatie is voor professionals die werkzaam zijn in of voor de praktijk, zoals installateurs, adviseurs, het technisch beroepsonderwijs, woningcorporaties, montage- en onderhoudsbedrijven en bouwkundigen.

Bestel of bekijk hier Kleintje Ventilatie versie 2020.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.