Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Open Building Now! 2

OpenBuilding.co organiseert in samenwerking met de TU Delft, BouwLab R&Do en Saint-Gobain van 15 – 19 maart 2021 het online evenement Open Building NOW! 2  > The Infill Festival – Comfort in Circularity. Alle lezingen zijn gratis te volgen. Open Building NOW! is een initiatief van Thijs Asselbergs, professor Architectural Engineering aan de TU Delft.

Basis voor circulaire bouweconomie

Open Bouwen staat voor duurzaam en flexibel bouwen met een hoge mate van inspraak van de gebruikers, volgens de principes van Prof. N.J. Habraken, emeritus hoogleraar aan de TU Eindhoven en MIT Cambridge Massachusetts. Habraken propageerde een radicale scheiding tussen bouwkundige systemen waardoor deze systemen los van elkaar aangepast kunnen worden en gebouwen daardoor meerdere levenscycli kunnen hebben.

Lezingen op Open Building NOW!2

Omdat het onderwerp bij alle betrokken partijen hoog op de agenda staat, is er gekozen voor een format waarbij het programma deels openbaar is (lezingen) en deels gereserveerd voor de deelnemende studenten (workshops). De lezingen richten zich op strategieën en scenario’s voor ontwikkeling en ontwerp, waarbij de (toekomstige) bewoner midden in het proces staat. Op welke manier dragen nieuwe technologieën (digitalisering, prefabricage, VR / AI, fabricage op maat) bij aan vlottere processen en circulaire, betaalbare en comfortabele gebouwen? Aanmelden voor de zoomlink voor de lezingen kan via een e-mail aan [email protected]. De lezingen van de eerste editie van Building NOW in november 2020 zijn op de website van de Open Building Academy te vinden.

Workshop masterstudenten architectuur

De workshop is primair gericht op de masterstudenten van aE studio. Op basis van hun eigen afstudeerplan ontwerpen de studenten een losneembare interpretatie van een (woon en/of werk) unit, die op vrijdagmiddag 19 maart wordt gepresenteerd. De ontwerpen worden gepresenteerd als digitale configuratoren of als driedimensionaal technische tekeningen. Een deel van de voorstellen zal komend najaar worden gebruikt in een hackathon.

Samenwerking

Open Building NOW! is een samenwerking van kennisinstellingen, de ontwerppraktijk en de bouwindustrie. Alleen door intensieve samenwerking van verschillende disciplines is het mogelijk om de klimaatdoelstellingen te behalen. Met Open Building NOW! worden nieuwe strategieën onderzocht, mogelijke scenario’s besproken, en nieuwe oplossingsrichtingen en (ontwerp-)instrumenten getoetst.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.