Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Parkeergarage met houten lamellen

Bij Designer Outlet Roermond wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd. De gevel bestaat uit houten lamellen die de parkeergarage een duurzaam karakter geeft.

Het architectonische ontwerp van de parkeergarage past bij de beleving en binnen de totale uitstraling van het gebied van Designer Outlet. De aansluiting met het maaiveld zorgt voor de mogelijkheid om extra groen te plaatsen. Vanaf de eerste verdieping is de gevel afsluitbaar gemaakt en bestaat de gevel uit houten lamellen die zorgen voor een duurzaam karakter.

Modulair gebouwd

De parkeergarage wordt gefaseerd gerealiseerd door Continental CAR PARKS. Ook het maaiveld wordt opnieuw ingedeeld. De capaciteit van het nieuwe maaiveld bestaat straks uit circa 1.500 parkeerplaatsen. De parkeergarage krijgt in fase 1 een capaciteit van circa 1.700 parkeerplaatsen. De modulair gebouwde parkeergarage is zowel horizontaal als verticaal uitbreidingsgeschikt.

Gladde betonvloeren en witte plafond

De totale parkeergarage is uitgewerkt op basis van eenrichtingsverkeer, schuin inparkeren en een heldere, overzichtelijke en snelle routing c.q. verkeersafhandeling in de parkeergarage. Daarnaast heeft de opdrachtgever specifiek voor het Parkdeck® parkeersysteem gekozen. Hierbij zorgen de slanke kolommen, monoliet afgewerkte gladde betonvloeren en witte plafonds voor een zeer aangenaam gevoel in de parkeergarage.

Brede trappen en veel glas

De hoogwaardige trappenhuizen met extra brede trappen en veel glas zorgen volgens commercieel directeur van Continental CAR PARKS Jeroen Drenth voor goede oriëntatiemogelijkheden tussen de parkeergarage en het winkelgebied zonder dat er sprake is van een achteruitgang in kwaliteit. Voortdurend is er naar de kwaliteit en het gebruikersgemak voor de bezoeker gekeken; hoogwaardige openbare toiletten, een beheerdersruimte en een specifieke voetgangerszone naar het winkelgebied zijn in het ontwerp opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.