Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Plantenwand in gerenoveerde straat

Tijdens de renovatiewerkzaamheden in de Rijnstraat in het centrum van Woerden is er een oplossing gevonden voor een blinde muur met de installatie van een plantenwand.

Rodenburg Tuinen monteerden afgelopen december het zogenoemde LivePanel systeem van groenspecialist Mobilane met een oppervlakte van 18 m2 in de gerenoveerde Rijnstraat. ‘Nu de planten volwassen zijn, zijn er dagelijks mensen die voelen of de planten wel echt zijn. Ook worden er volop selfies en foto’s gemaakt met de wand als achtergrond’, aldus Leon Jacobs, van Rodenburg Tuinen uit Woerden.

Groene gevel

Het resterende gedeelte van de blinde muur is afgetimmerd met hout waartegen een aantal Wisteria’s (Blauwe Regen) zijn geplant voor een extra natuurlijke uitstraling. In de groene gevel zijn onder andere planten als Polypodium (Eikvaren), Lonicera (Kamperfoelie), Bergenia (Schoenlappersplant), Heuchera (Purperklokje), Tiarella (Schuimbloem) en Alchemilla (Vrouwenmantel) verwerkt.

Watergeefsysteem

De plantenwand LivePanel is niet grondgebonden en bestaat uit een modulair systeem op basis van verwisselbare plantcassettes (40 x 40 cm). Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel geplaatst dat tevens als waterbuffer dient. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een innovatief capillair watergeefsysteem. Het watergeefsysteem wordt aangestuurd door sensoren in de wand en is vorstbestendig. LivePanel is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.