Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Shortlist ‘Dak van het jaar 2015’

De daken van OV-terminal Arnhem, ROC Kellebeek College Roosendaal en NAVO Brussel maken kans op de titel: ‘Dak van het jaar 2015’. Dat is bekendgemaakt in vakblad Roofs. Tijdens het Nationale Daken Event, op woensdag 27 januari 2016, zal de winnaar van de verkiezing de Nico Hendriks Award ontvangen.

Meest bijzondere projecten

Dit jaar heeft de Stichting Dakpromotie het initiatief genomen tot de uitreiking van de Nico Hendriks Award voor het dak dat op de verschillende beoordelingscriteria volgens de jury het beste scoorde. In de loop van het afgelopen jaar konden marktpartijen hun meest bijzondere projecten inzenden om mee te dingen naar de titel ‘Dak van het jaar 2015’. Dit resulteerde in 14 inzendingen. De longlist is teruggebracht tot een shortlist van 3 projecten.

Esthetische en functionele kwaliteit

De jury beoordeelde de ingezonden projecten aan de hand van uitgebreide documentatie en fotomateriaal. De projecten werden op verschillende thema’s beoordeeld, namelijk ‘innovatie’, ‘esthetische kwaliteit’, ‘functionele kwaliteit’, ‘onderlinge samenwerking’, ‘veiligheid’ en ‘duurzaamheid’.

Het Nationale Daken Event 2016, dat op 27-28 januari 2016 door de Stichting Dakpromotie wordt georganiseerd in het NBC te Nieuwegein, behelst een vakbeurs met congressen. Aan het eind van de eerste congresdag zal door Nico Hendriks zelf de winnaar van de eerste Nico Hendriks Award bekend worden gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.