Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Vliesgevel van 14.000 m2

In het Engelse Sheffield ligt de wijk Velocity Village, een 2 hectare zone met 55.000 m2 residentiële woningen en commerciële ruimten. De gevels van vier gebouwen in Velocity Village werden volledig vervangen door een Wicona vliesgevel van 14.000 m2.

De gebouwen zijn afgewerkt met een gevel in uitgewassen beton, staal en glas, wat een dramatisch contrast geeft met de omgeving in rode baksteen. De bouwstijl is gedurfd in eigentijdse eenvoud en heeft daarmee een stijlvolle landmark neergezet. Elke verdieping wordt bijna volledig ingesloten door Wicona vliesgevels die het licht maximaliseren, met beglazing van vloer tot plafond.

Aluminium lamellen

De witec 50 SG structurele beglazing van Wicona werd toegepast op elke verdieping van de vier gebouwen als vervanging van de oorspronkelijke profielloze vliesgevel. Het systeem verankert het glas rechtstreeks op de dragende structuur. Deze methode is snel en efficiënt voor installatie en creëert een gelijkaardig uiterlijk als dat met structureel verlijmde beglazing. Naast de vliesgevel leverde Wicona ook de zonwering met behulp van vaste aluminium lamellen, de naar binnen opengaande aluminium ramen in de vliesgevel, de schuifdeuren op de penthouse-balkons en de naar buiten openende deuren voor de andere balkons.

Projectgegevens:

Architect: Axis Architecture
Aannemer : Jessops Construction
Constructeur : Glassolutions

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.