Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Webinar circulair bouwen van GP Groot

Van ontwerpfase tot uitvoering: circulair bouwen vraagt om een andere aanpak van iedereen in de bouwketen. Daarom organiseert GP Groot een gratis webinar over circulair bouwen samen met Fanauw Hoppe, ketenaanjager van de provincie Noord-Holland en Hans Verkleij van Calduran. Dinsdag 7 februari a.s. om 15:00 uur is hét moment om in één keer op de hoogte te zijn van wat er nu al mogelijk is in circulair bouwen.  

Nederlandse bouwsector circulair

De Nederlandse bouwsector is nu nog een grootverbruiker van primaire grondstoffen en 35% van de totale Nederlandse afvalstroom is het gevolg van bouw- en sloopactiviteiten. Dit moet anders om onze wereld leefbaar en toekomstbestendig te houden. Daarom heeft de overheid klimaatdoelstellingen opgesteld. In 2030 moet de Nederlandse economie voor 50% circulair zijn en vanaf 2050 zelfs 100%.

Dit heeft grote gevolgen voor de Nederlandse bouwsector en daarom moet de noodzakelijke verandering naar circulair bouwen nú in gang worden gezet.

Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot: “Circulair bouwen doe je samen. Daarom nemen we je tijdens dit webinar mee in de mogelijkheden die er nú al zijn en hoe we ons blijven ontwikkelen. Het is noodzakelijk dat we nu stappen nemen richting een circulaire bouweconomie, want over minder dan zeven jaar moet de Nederlandse bouwsector al voor 50% circulair zijn. Door deel te nemen aan dit webinar heb je weer concrete handvatten om verder te ontwikkelen in circulair bouwen. En willen we je inspireren om samen stappen te zetten.

Presentatoren

  • Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot inzameling
  • Fanauw Hoppe, ketenaanjager provincie Noord-Holland
  • Kees Maurice, accountmanager grondstoffen GP Groot recycling
  • Hans Verkleij, productmanager Calduran: marktleider in kalkzandsteenoplossingen
  • Bert de Vilder, senior projectleider circulair

Aanmelden kan via deze link.

Meer weten over circulair bouwen? Bestel nu de Bouwspecial Circulair Bouwen 2022:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.